Düğün mevsiminin sonlarına geldiğimiz bu günlerde, bolca email aldığım bir konuyu sonunda ele almak istiyorum. Düğünler, düğünlerimiz… Kır düğünü, kapalı mekan düğünü, akraba düğünleri, en yakın arkadaş düğünü, hepsinin yeri, kıyafeti ayrıdır. Biz erkekler bu konuda genellikle kadınlara göre çok avantajlıyız, genellikle gömlek, ceket, takım elbise kombinleriyle işi çözüyoruz ama biraz detaylıca bakalım mı şu işe?
Düğüne Giderken Nasıl Giyinmeli?
İşin temeli aslında şık olmak. Peki düğünler için nasıl şık olunur? Her şeyden önce siz davetlisiniz ve insanlar sizi davet ettilerse ortama uygun giyinmelisiniz. T-shirt, kot pantolon veya ortama uygun olmayan spor kıyafetlerle (casual) düğünlere gitmeyin. Unutmayın ki yıllar sonra o kıyafetleriniz ve siz her zaman fotoğraflarda olacaksınız ve muhtemelen neden öyle giyinmişim diyerek kendinizden utanacaksınız. Her zaman sade, klasik ve düzgün giyinmek sizi garantiye alır. Kıyafet konusunda çok fazla moda ile ilgili olmak istemiyorsanız klasikten de şaşmayın, pişman olmazsınız. Son olarak saç, sakal önemli, düzgün ve temiz olmasına dikkat edin.
1- Siyah asalet (Genellikle çok yakın düğünlerinde) :
Bilinen, risksiz ve net kombin. Siyah ve beyaz. Farklı renklere kaçmayın, sade kalın. Gömleğin kalitesi çok önemli, böyle tuttuğunuzda tel tel dökülen, ucuz gömleklerden almayın. En azından 3 tane kaliteli, dimdik duran beyaz gömleğiniz olsun ve tam üstünüze otursun. Kravatın ince olması sizi biraz daha spor gösterir, kalın da kullanabilirsiniz yaş grubunuza göre. Kravatta da en önemli noktalardan bir tanesi bağlanması tabii, boşluk bırakmayın, tam boynunuzu sarsın ve sakın gömleğin düğmesini açık bırakmayın. Bu sizin özensiz bir görünüme sahip olmanıza yol açar. Kravatın pantolondan uzaklığı da çok önemli, genellikle 2-3 parmak yukarıda olması ideal ölçüsü oluyor, 1 olur 4 de olur ama pantolondan uzun veya çok kısa olmasın, komik görünmeyin. Kemer, pantolon ve yine siyah parlak Oxford ayakkabılarla kombini tamamlayabilirsiniz, saat ve gözlük gibi aksesuarlar da kullanabilirsiniz.
2- Grinin 50 Tonu (Daha Uzak Düğünler) :
Gri – beyaz ve mavi tonlarını kullanıyoruz. Renklerin hangi tonlarını kullandığınız çok önemli değil, yeter ki daha fazla renge kaçmayın. Sadece düğün değil, nerede ne giyerseniz giyin, 3 renkten fazla kombinler oluşturmamakta fayda var. Sade iyidir. Gömleği örnek fotoğraftaki gibi mavi de seçebilirsiniz ama kravatla arada ton farkı olmasına dikkat edin.
3- Kır Düğünü (Arkadaş düğünlerinde) :
Daha çok aksesuar kullanmanıza olanak sağlayan, daha sportif duran, oldukça şık bir kombin. Ceketin kollarını hafifçe yukarı kaldırarak sportif görünümü artırabilirsiniz. İnce kravat burada olmazsa olmaz. Pantolonda beyaz en iyi görünse de riske girmek istemeyen ve klasikliği bozmak istemeyenler için bej öneririm, pantolon ve ayakkabının renk tonunun farklı olmasına dikkat etmek şartıyla.
Evet, şimdi rahat olmalıyım, spor olmalıyım mottosunu uzakta bırakıp şık olma vakti beyler, haydi düğüne…
1 comment
bende o dediklerinden hiç biri yok
alamıyorum